Skip to content
Previous article
Now Reading:
1899 collection!
Next article

1899 collection!

1899 heritage skjorten! 

1899 heritage skjorten er lagd som en hyllest til skredder August Stenströms tidløse håndverk. En enestående skjorte der hver eneste detalj får skinne.

August oppnådde tidlig stor suksess. Dette ga ham selvsikkerheten han trengte, og i 1899 forvandlet August skredderbutikken sin til en moderne skjortefabrikk. 

1899 er en skjortekolleksjon hvor vi virkelig har anstrengt oss for å finne verdens beste stoffer og fineste detaljer, og satt dem sammen ved hjelp av innovativ skreddersøm. Hver knapp er unik, ettersom de lages av naturlige skjell for hånd. Knappene er skåret til og hullene drillet enten for hånd eller med maskin. Ambisjonen vår med denne skjortekolleksjonen var å skape en enestående skjorte. Vi tror vi har lykkes med det.

1899 kommer i to skjortemodeller: 1899 og 1899 Slim. 1899 har en tilpasset passform som passer de fleste menn, innsydd to steder i ryggen. 1899 Slim har en smalere passform, også innsydd to steder i ryggen.

 

Komponentene i vår 1899-skjorte

  1. En kroppsstørrelse per kragestørrelse.
  2. Todelt bærestykke for bedre passform.
  3. Stoffet er laget av amerikansk langfibret Supima-bomull, bomullens kasjmir.*
  4. Set-in sleeve er en teknikk som ofte brukes på dresser for å skape en naturlig look. Toppen av ermet er større enn åpningen til ermet i bolen, noe som gjør at plagget passer bedre over armen, og det gir bedre bevegelsesfrihet i skuldrene.
  5. Perlemorsknapper. Hver knapp er unik ettersom de er håndlaget av naturlige skjell. Knappene er skåret ut og hullene er drillet, enten for hånd eller med maskin.
  6. Høyere stingtetthet. Vi bruker 9 sting per centimeter.
  7. Kiler brukes for å styrke bunn- og sidesømmer.
  8. 2 mm toppsting på kragen, mansjettene og fronten.

 

Svensk selvtillit, eksportert siden 1899

I 1899-kolleksjonen har vi tatt kvalitetsfilosofien et skritt lenger, og lagt til flere skritt i prosessen. 

– “Hvis vi skal bruke bilbegrep, ligger dette i toppsjiktet av premiumsegmentet. Med 1899-kolleksjonen vil vi vise frem håndverket vårt, og samtidig fortelle historien vår gjennom en skjorte. Her har vi samlet all kunnskapen vår og de beste materialene, noe som gir en unik kvalitet ned til minste detalj", sier Peter Jüriado, Head of Design for Men. 

Skjortene har den klassiske Stenströms-silhuetten og uttrykket, og ifølge Peter Jüriado er de hovedsakelig rettet mot business-segmentet.

– “Men det er viktig at skjorten også fungerer sammen med et par jeans. Den bør ha høy slitestyrke og tåle mange vask, mens den samtidig er myk og komfortabel å ha på seg." 

 

Cart Close

Your cart is currently empty.

Start Shopping
Select options Close